HomeProjecten Simpson Bay Causeway - Sint Maarten

Simpson Bay Causeway - Sint Maarten

De Simpson Bay Causeway op Sint Maarten verbindt de luchthaven met de oostelijke oever van de Simpson Bay Lagoon en zorgt voor een verbeterde verbinding van de luchthaven met de hoofdstad Philipsburg.

 

De causeway met een totale lengte van circa 1 km bestaat uit een in de lagoon aan te leggen aardebaan en een vaste betonnen brug (circa 725 m) met daarin een stalen draai-tui-brug (circa 70 m). De stalen draaibrug maakt een dubbele doorvaart van 2x 23.75 m mogelijk.

VolkerInfraDesign verzorgt de ontwerpleiding en het uitwerken van het eigen tenderontwerp naar een uitvoeringsontwerp voor Volker Stevin Caribbean voor zowel reclamation area als de vaste betonnen brug, uitgevoerd door VID medewerkers. De uitwerking omvat geotechnische berekeningen voor onder andere de sterkte en stabiliteit van de landaanwinning, de revetment berekeningen, structural design van de betonnen brug inclusief paalontwerp  en ontwerp van de middenpijler die de stalen brug ondersteund. Het gehele ontwerp is uitgelegd op de specifieke lokale omstandigheden zoals aardbeving en orkaanbelasting. Deze belastingen zijn veelal maatgevend voor het ontwerp en van een orde grootte die je in Nederland niet op deze schaal tegen komt.

 

Naast deze primaire ontwerptaak wordt ook de afstemming verzorgd met de ontwerper van de stalen brug en de wegontwerper, wordt het first flush hemelwaterafvoer ontwerp in samenwerking met Aveco de Bondt gedetailleerd, wordt onder supervisie het betonnen liggerdek door de leverancier ontworpen en wordt de site engineering ingevuld.

Feiten & cijfers

+