HomeProjecten Uitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAAone)

Uitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAAone)

Bouwcombinatie SAAone voert, in opdracht van Rijkswaterstaat, het project A1/A6 Diemen - Almere Havendreef uit. Dit project is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol - Amsterdam - Almere.

De weguitbreiding is nodig om de regio bereikbaar te houden. SAAone is een samenwerking tussen VolkerWessels, Boskalis, HOCHTIEF en DIF.

Het werk wordt uitgevoerd op basis van een DBFM-contract (Design, Build, Finance and Maintain). Dit betekent dat de bouwcombinatie verantwoordelijk is voor het gehele proces van ontwerp en bouw tot de financiering en onderhoud. De looptijd van het contract is 30 jaar.

De weguitbreiding van de A1/A6 vindt plaats over een afstand van 23 kilometer. Zo krijgen de A1 en de A6 tussen knooppunt Diemen en de Hollandse Brug beiden 2x5 rijstroken. De A6 krijgt vanaf de Hollandse Brug tot en met de Hoge Ring bij Almere 4x2 rijstroken. Op het gehele traject A1/A6 komt een wisselbaan van twee rijstroken.

Bouwcombinatie SAAone is geselecteerd op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Bij de EMVI-methode wordt gekeken naar zowel prijs als kwaliteit. De betrokken partijen hebben allen veel ervaring met omvangrijke bouwprojecten, inclusief onderhoud. Door de gezamenlijke kennis en expertise is de bouwcombinatie de ideale partij om deze klus uit te voeren.

 

Het ontwerp is inmiddels grotendeels afgerond en de werkzaamheden buiten zijn in volle gang. Eind 2017 is het nieuwe traject gereed. Met de uitbreidingvan het wegennet tussen Schiphol, Amsterdam en Almere wordt o.a. het volgende bereikt:

  • een betere bereikbaarheid van deze economisch belangrijke regio;
  • een vlottere doorstroming van het verkeer;
  • kortere en betrouwbare reistijden;
  • verbetering van de leefbaarheid;

 

Volker InfraDesign heeft een prominente rol vervuld tijdens de Tender van dit project en continueert deze rol tijdens de Ontwerp- en Uitvoeringsfase. Vele sleutelposities binnen het Ontwerpteam- en Site Engineeringsteam worden ingevuld door werknemers van Volker InfraDesign. Het ontwerpteam wordt verder aangevuld door personeel van de combinanten (Hochtief en Boskalis). Verschillende marktpartijen complementeren het Ontwerpteam door de inbreng van de specifieke kennis en kunde.

 

Feiten & cijfers

+