HomeProjecten F3FA Venture

F3FA Venture

Voor onze klant Centrica hebben we in samenwerking met SPT offshore, Heerema Vlissingen en Iv-oil & gas in 2009 en 2010 gewerkt aan het Self Installing Platform welke gebruikt wordt om gas te winnen in de Noordzee.

Het SIP platform heeft een topside van ca 4000 ton, poten met een buisdiameter van 3,25 meter waarbij de wanddikte oploopt tot ca 135 mm van ca 790 ton en zuigpalen met afmetingen van 15 meter diameter en 13 meter hoog van ca 410 ton. Hiermee komt het Totaal gewicht van deze constructie op ca 9000 ton.

Het voordeel van het SIP concept is dat na de ontwerp levensduur de constructie eenvoudig weggehaald kan worden door de topside op een bak te laten zakken, de zuigpalen weer uit te blazen en de poten te lichten.

 

Volker InfraDesign heeft het ontwerpmanagement verzorgd en specialisten geleverd die het transport en installatie werk hebben gedaan. We hebben hiermee een prachtig stuk offshore expertise laten zien in een dynamisch en innovatief projectteam. Naast stabiliteitsanalyses het ontwerp van de de seafastening, de zuigpalen en andere constructieonderdelen zijn onzen mensen ook mee offshore geweest om de installatie te verzorgen.

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Contact Sipke Huitema »
+