HomeNieuws U-Platform Schiphol

U-Platform Schiphol

Actueel

VolkerInfra Schiphol heeft onlangs het U-platform opgeleverd. Dit platform is
30.000 hectare groot (dat komt neer op 60 voetbalvelden) en ligt bij de Zwanenburgerbaan. Deze uitbreiding van de opstelplaatsen is noodzakelijk om de groei van het vliegverkeer op te vangen.

Het afgelopen jaar is VolkerInfra Schiphol (een samenwerking van verschillende VolkerWessels ondernemingen) druk geweest met het ontwerpen en realiseren van het U-Platform. Volker InfraDesign (onderdeel van Van Hattum en Blankevoort) was onder meer verantwoordelijk voor het ontwerpmanagement. In september 2013 werd gestart met een variantenstudie waarin het ging om de keuze uit verschillende uitvoeringen en de ligging. In december is gestart met het aanbrengen van voorbelastingen, om in mei te kunnen starten met de realisatie.

Binnen de deadline

Uiteindelijk, een ruim jaar na de aanvraag vanuit Schiphol, is VolkerInfra Schiphol er in geslaagd om het U-Platform binnen de gestelde deadline op te leveren. Zowel het projectteam van Schiphol als de opdrachtgever zijn zeer lovend over de wijze waarop het project tot stand gekomen is

Ruben Holtz - kleiner

Betrokken VolkerWessels ondernemingen

Volker InfraDesign (LCC berekeningen, ontwerpmanagement, ontwerp Civiel, Geotechniek)

Gaim (ontwerpers civiel)

Aveco de Bondt (waterhuishouding)

BKB

Holland Scherm

KWS

 

Gedurende het project zijn prachtige foto's gemaakt.

+