HomeNieuws Mijlpaal BIM voor SAAone en Rijkswaterstaat

Mijlpaal BIM voor SAAone en Rijkswaterstaat

Actueel

Afgelopen donderdag 9 januari is voor het eerst een "BIM-container" door SAAone aan Rijkswaterstaat (RWS)  geleverd. Dit is de eerste keer in Nederland dat Areaalgegevens in een BIM-formaat worden opgeleverd. Volgens RWS een grote mijlpaal. Lex Dekker, Projectmanager SAA van RWS, complimenteert SAAone voor de inzet en snelheid waarmee het CMDB (Configuratie Management Database) is ontwikkeld en het gelukt is als eerste aannemer de ‘verBIMde' areaalgegevens te verstrekken.

Het toepassen van Bouw Informatie Modellering (BIM) wordt gezien als een effectieve manier om de integratie tussen partijen in het bouwproces te realiseren en Samen Slimmer te Bouwen. Virtueel Bouwen middels BIM wordt zeer belangrijk geacht in de verdergaande inspanning om het ontwerp- en uitvoeringsproces te optimaliseren, de hoeveelheid faalkosten te reduceren en zo de kwaliteit van de te leveren producten te verbeteren en de klantvraag beter te kunnen beantwoorden.


Het model zorgt voor gestructureerde en uniforme informatie-uitwisseling tussen opdrachtgevers en -nemers, zodat tijdige en juiste informatie in elke fase van de levenscyclus van bouwwerken beschikbaar is. RWS wil vanaf eind 2014 in 20% van de projecten BIM voorschrijven.

 

Mede door de ervaring van andere projecten heeft VolkerInfraDesign en leidende positie op dit gebied waardoor deze mooie mijlpaal behaald kon worden!

 

Zie ook: http://www.rijkswaterstaat.nl/zakelijk/slimmer_werken/bouwwerk_informatie_model/

+